Kipster Academy voor innoverende boeren

Melkveehouders Mark en Ineke van Lipzig zijn een van de deelnemers van de Kipster Academy. Boeren die niet op dezelfde voet door willen gaan en willen innoveren hebben zich voor deze bijeenkomsten aangemeld.

Mark en Ineke hebben naast het melkveebedrijf een eigen zuivellijn. ‘Vroeger produceerden onze koeien gewoon de melk, maar het is veel mooier om je eigen product te kunnen verkopen in de omgeving’, lacht Mark van Lipzig.

Het initiatief van de bijeenkomsten is van Kipster en Imagro. ‘Het is niet dat iedereen een Kispter moet beginnen maar het gaat er om dat iedereen straks kijkt naar wat je kunt met de informatie van andere collega’s en welke kant je op wil met je bedrijf’, weet Froukje Kooter van Imagro.

Mark en Ineke willen de zuivellijn graag uitbreiden. ‘De koeien geven 2,5 tot 3 miljoen liter melk per jaar en we verwerken zelf 20.000 liter per jaar. We doen het op kleine schaal maar we zien wel een ontzettend grote waardering uit de omgeving voor ons bedrijf. Wij zitten hier in de regio Venlo en vroeger waren er vijftig veehouders in deze straat, nu hebben we er 10 in de hele gemeente. Dus er is voor ons echt nog wel een markt om de zuivel te verkopen.’

De bijeenkomsten zitten inmiddels vol. Kooter: ‘Net zoals deze ondernemers zijn andere ondernemers ook al een pad aan het bewandelen dat ze echt graag willen. En andere zijn zoekende wat er op ze af komt en wat ze graag willen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer