MOVE+helpt+vrouwen+in+mechanisatiesector
Nieuws
© Eigen Foto

MOVE helpt vrouwen in mechanisatiesector

Vrouwen in de landbouwmechanisatie en -techniek zijn door Kramp en Fedecom met een zogenoemd MOVE-event klaargestoomd om succesvol om te gaan met klantbeleving en -beïnvloeding.

Doel is om de kracht van vrouwen aan te wenden voor de ontwikkeling van de mechanisatie- en techniekbranche. De agrarische techniekbranche is allang niet meer het speelveld voor mannen. Steeds vaker bepalen vrouwen het beleid en/of managen ze het bedrijf.

Het wordt tijd dat vrouwen zich presenteren, hun mening delen en bundelen. MOVE (Mechanisatie en Ontwikkeling Vrouwen Event) is een evenement georganiseerd door Fedecom en Kramp. Het sluit aan op de behoeftes: kennis delen, ervaringen uitwisselen en vereniging.

Workshops

Eind vorige maand werd MOVE voor de derde keer georganiseerd, voor vrouwen in de mechanisatie- en techniekbranche. In de vergaderruimte bij Aaltje aan de Linie in Woudenberg volgden de deelnemers lezingen en workshops over onder andere '9+ organisatie', effectief beïnvloeden en empathisch luisteren.

Hoe maak je van je bedrijf een '9+ organisatie', een onderneming die volledig gebouwd is op het fundament van klantbeleving? Met aansprekende praktijkvoorbeelden laat Stephan van Slooten van bureau Altuition zien hoe je dat beetje extra kunt doen, waardoor de klanttevredenheid- en loyaliteit toenemen. In kleine groepjes werd vervolgens een '9+ idee' uitgewerkt, aansluitend op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Empatisch luisteren

Tijdens de trainingen van Janine Himpers, ook werkzaam bij Altuition, leren de deelnemers dat het effectief beïnvloeden van gedrag niet gaat over dwang of intimidatie. Het gaat meer over hoe je met beslistriggers klanten kan beïnvloeden om voor jouw organisatie te kiezen. Met een tweede training gaat ze in op empathisch luisteren. Dat is een kunst op zich, maar is heel goed aan te leren.

Daan Noordeloos van Transavia schetst een aantal treffende situaties van vastgeroeste procedures binnen vliegverkeer. Klantbeleving gaat een stap verder dan dienstverlening. Zijn verhaal biedt inspiratie om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

Interactie

Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat ze een positieve dag hebben meegemaakt, waarin ze veel hebben geleerd. De onderlinge interactie was minstens zo waardevol. Ze kregen voldoende handvatten mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Hiermee tonen ze hun moderne ondernemerschap en vergaande ambities om samen met klanten een stapje verder te komen.

MOVE zal ook volgend jaar worden georganiseerd. De vierde editie staat gepland voor donderdag 23 januari 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
Meer weer