S%C3%BCdzucker+optimistisch+over+suikermarkt
Nieuws
© Foto: Thomas Kauffelt

Südzucker optimistisch over suikermarkt

Südzucker is optimistisch over de suikermarkt. In het eerste kwartaal van seizoen 2017/18 realiseerde de Duitse bietenverwerker een stijging van het operationele resultaat in het suikersegment van 191 procent.

De omzet van het suikersegment steeg van 694 miljoen euro vorig jaar naar 777 euro dit jaar. De stijging werd vooral veroorzaakt door hogere suikeromzet, waardoor de dalende volumes werden gecompenseerd.

Het operationele resultaat van het suikersegment steeg naar 64 miljoen euro, een verbetering van 191 procent ten opzichte van de 22 miljoen euro van vorig jaar. Het hogere resultaat is vooral te danken aan de hogere suikeromzet.

Bio-ethanol

Uit de vorige week gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat ook de activiteiten op het gebied van bio-ethanol op basis van bieten bijdragen aan de hogere resultaatcijfers. Südzucker heeft in totaal 29 fabrieken en heeft in de aanloop naar het quotumvrije tijdperk het areaal met zo'n 15 procent uitgebreid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer