Kamer+voor+keihard+optreden+tegen+dierenactivisten
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer voor keihard optreden tegen dierenactivisten

De Tweede Kamer vraagt om een keihard optreden tegen dierenactivisten die boeren bedreigen en hun bedrijven illegaal betreden.

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer stemde in met een motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts en VVD-Kamerlid Helma Lodders. Daarin werd het parlement opgeroepen een uitspraak te doen over de handelswijze van sommige dierenactivisten.

• Lees ook: Taakstraf voor dierenactivist na inbraak

Volgens de motie van Geurts en Lodders voelen sommige activisten zich gesteund bij hun acties, doordat sommige organisaties onjuiste beelden blijven neerzetten van legaal gehouden dieren in veehouderijen. De Tweede Kamer oordeelt dat bedreigingen aan het adres van boeren en hun families en het illegaal betreden van hun erf nooit mag. En dat daar keihard tegen opgetreden moet worden. Alleen de PvdD, SP en GroenLinks steunden de oproep van Geurts en Lodders niet.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer