Pluimvee- en varkenshouderij onder vuur

Animal Rights zette deze week weer beelden online van misstanden in pluimveestallen, terwijl Nieuwsuur en Dit is de Dag zendtijd wijdden aan biggensterfte. Alle publiciteit over de veehouderij maakt veel reacties los.

Pluimvee%2D+en+varkenshouderij+onder+vuur
© Twan Wiermans

Pluimveevoorzitter Eric Hubers van LTO/NOP kreeg in het radioprogramma Spraakmakers de gelegenheid om aan te geven dat dierenactivisten inbreken in stallen om de beelden in de pluimveestallen te kunnen maken.

'De dieren schrikken, vliegen op een hoop en kunnen daardoor dood gaan. Bovendien is de impact op de boerengezinnen groot.' Ook wordt er volgens Hubers selectief gefilmd. Dierenactivisten stellen zich volgens de voorman boven de wet en acteren volgens hun eigen regels.

Toomgrootte beperken

In het radioprogramma Dit is de Dag riep Frederieke Schouten van Varkens in Nood om maatregelen die de toomgrootte beperken. Via een voorbeeldbrief die naar LNV-minister Carola Schouten kan worden gestuurd, wil de dierenwelzijnsorganisatie druk uitoefenen op dit dossier.

SP-Kamerlid Frank Futselaar stelde woensdag Kamervragen naar aanleiding van de uitzendingen. Wat hem betreft is de tijd van vrijblijvende afspraken met de varkenssector voorbij en moet de overheid maatregelen nemen om de biggensterfte terug te brengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer