Royal A-ware en Glanbia bouwen kaasfabriek Ierland

Zuivelbedrijf Royal A-ware en Glanbia Ierland bouwen samen een kaasfabriek in het Ierse Belview. Als de overheid wil meewerken, wordt de kaasfabriek in 2022 opgestart. Hier wordt jaarlijks 450 miljoen liter melk verwerkt.

Royal+A%2Dware+en+Glanbia+bouwen+kaasfabriek+Ierland
© Eigen Foto

De melk wordt exclusief aangevoerd door melkveehouders van Glanbia Ierland en de kaas wordt wereldwijd verkocht. 'Investeringen als in deze kaasfabriek in Belview vormen een cruciaal antwoord op de uitdagingen van een mogelijk brexit-scenario, in termen van het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuwe markten', geeft landbouwminister Michael Creed geeft aan.

Bestuursvoorzitter Jim Bergin van Glanbia Ierland vult hem aan. 'We zijn verheugd over dit partnership met Royal A-ware, een toonaangevende kaasproducent, om een state-of-the-art fabriek te bouwen in het zuidoosten van Ierland. Dit partnership geeft ons nieuwe mogelijkheden om de melk van onze veehouders te vermarkten en ons assortiment zuivelproducten te verbreden.'

Forse groei

Glanbia zat ook in de afgelopen jaren niet stil, meldt Bergin. 'Sinds 2014 hebben we 343 miljoen euro geïnvesteerd om 42 procent volumegroei van onze melkveehouders mogelijk te maken. Deze voorgestelde investering draagt bij aan verbreding van ons assortiment en biedt onze melkveehouders de zekerheid om hun groeiambities waar te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer