65-jarige Mieke Braamse melkt na carrièreswitch koeien

Mieke Braamse had haar werkzame leven al bijna achter de rug op het kantoor bij diverse bedrijven en instanties. Nu is de 65-jarige actief in de melkstal.

Melkveehouder Joris Cremers kwam, sinds hij was begonnen met drie melkbeurten per dag, niet meer fatsoenlijk toe aan zijn gewone werk. Nu heeft hij hulp van Braamse. Zij leerde de kneepjes van het vak tijdens een zelf geregelde stage bij een melkveebedrijf.

En haar nieuwe werkplek in Overloon bevalt haar erg goed. 'Ik word erg gelukkig van koeien. Het zijn sociale dieren waar je goed mee kunt werken. En nu ik ze al een tijdje melk, leer ik ze ook kennen. Ik weet welke koe extra aandacht nodig heeft tijdens het melken.'

Juist het geduld en de aandacht voor de koeien zijn eigenschappen waar melkveehouder Cremers blij van wordt. 'Ik kan er op vertrouwen dat het goed komt als Mieke in de stal is. Ze is altijd op tijd. En ze let niet op de klok. Voor haar telt alleen dat de koeien goed gemolken worden. Ja, ik ben erg blij met Mieke.'

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  24° / 14°
  70 %
 • Maandag
  20° / 15°
  60 %
Meer weer