Bangladesh+krijgt+trainingscentrum+zilte+landbouw
Nieuws
© Saline Farming

Bangladesh krijgt trainingscentrum zilte landbouw

Saline Farming start met de bouw van een trainingscentrum voor de ontwikkeling van zilte landbouw in Bangladesh.

Het centrum, in de buurt van Bagerhat, wordt gebruikt om gewassen te testen op zouttolerantie en om landbouwtechnieken te tonen en te ontwikkelen. De onderzoeksresultaten in het Aziatische land komen beschikbaar voor het project 'The Salt Solution' en mogelijk voor vervolgonderzoek. Bij het project zijn direct 5.000 en indirect 25.000 kleine boeren betrokken.

Bij het project wordt samengewerkt met Lal Teer Seed, de grootste zaadleverancier in de privésector in Bangladesh. 'Dat bedrijf is goed op de hoogte van de problemen waarmee de boeren aan de kust van Bangladesh hebben te kampen', legt Arjen de Vos van Saline Farming uit.

Mijlpaal

Voor Saline Farming is de realisatie van het trainingscentrum een belangrijke mijlpaal. Doelstelling van het bedrijf is om binnen tien jaar vijf trainingscentra te openen, één op elk continent.

'Zo kan de kennis over zilte landbouw voor eenieder beschikbaar zijn, gericht op de geografische omstandigheden. Door de kennis van gewas-, grond- en waterbeheer te combineren, is het mogelijk om oogsten te verbeteren. Dit zal de voedselzekerheid in verzilte gebieden verhogen en het levensonderhoud van de boeren vergroten', aldus De Vos.

Wereldwijd is zo'n 62 miljoen hectare van de geïrrigeerde landbouwgrond al aangetast door zout. 'Elke dag komt hier 2.000 hectare bij, vooral in landen waar al een voedseltekort is', stelt De Vos. 'The Salt Solution' is een project dat wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Salt Farm Texel is bij het project betrokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer