Zouttolerantie van tomaat dichterbij

Onderzoek van Pedro Miguel Fidalgo de Almeida laat zien dat twee verschillende zouttolerante tomatensoorten HKT1;2 transporters bezitten die een rol spelen in natriumtransport. Hij hoopt vandaag te promoveren aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zouttolerantie+van+tomaat+dichterbij
© Nieuwe Oogst


Door de wereldwijde toenemende verzilting van landbouwgebied worden de gebieden die optimaal zijn voor de groei van een belangrijk gewas, tomaten, steeds kleiner.

Wetenschappers proberen daarom het mechanisme van zouttolerantie in planten te begrijpen en verhogen. Er zijn verschillende membraantransporters, onder andere de HKT-transporters, met een belangrijke rol in de zouttolerantie van de plant.

Zouttolerantie

Het onderzoek van Fidalgo de Almeida draagt bij aan het begrip van zouttolerantie in planten. Dit begrip is nodig om zouttolerantie in planten te kunnen verhogen.

De kennis van mechanismen en genen die betrokken zijn bij de zouttolerantie, zoals de onderzochte HKT-genen, worden gebruikt in veredeling om meer zouttolerantere tomatenvariëteiten te ontwikkelen.

· Klik voor het proefschrift op bijgesloten pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer