Twee+waterbergingen+in+Westland+in+voorbereiding
Nieuws
© Koen van Wijk

Twee waterbergingen in Westland in voorbereiding

Gemeente Westland en Hoogheemraadschap van Delfland leggen samen twee waterbergingen aan om extreme regenval in de toekomst beter op te vangen. Met deze bergingen kan bij hoge waterstanden zeker 50.000 kubieke meter aan water worden opgevangen in het Westland.

Recent is de grondverwerving gestart. Zowel Westland als Delfland kopen een locatie op in de gemeente. Dit betreft locaties die beiden nog bestemming glastuinbouw hebben, maar waarvoor een bestemmingsplanwijziging in voorbereiding is.

Daarna gaan Westland en Delfland samen met alle betrokkenen ontwerpen maken en het besluit tot uitvoering voorbereiden. De kosten voor het realiseren van de twee bergingslocaties bedragen circa 16,5 miljoen euro, waarvan 8,6 miljoen euro voor rekening komt van gemeente Westland.

Klimaatverandering

Door de voorspelde klimaatverandering zal het in de toekomst vaker en harder regenen en zeker in een volgebouwde gemeente als Westland is het goed hier alvast rekening mee te houden. Door klimaatverandering wordt de kans op extreem hoge waterstanden ook in Westland alleen maar groter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer