Een+op+de+acht+akkerbouwers+actief+op+social+media
Nieuws
© Huisman Media

Een op de acht akkerbouwers actief op social media

Van alle akkerbouwers maakt 12,7 procent gebruik van social media om het bedrijf en/of producten te promoten. Dat blijkt uit de AkkerbouwScanner van AgriDirect.

Tijdens deze telefonische inventarisatie worden momenteel Nederlandse akkerbouwers telefonisch benaderd met vragen over hun agrarische activiteiten, toekomst- en investeringsplannen. Een representatieve steekproef van 275 Nederlandse akkerbouwers heeft vragen beantwoord over de inzet van social media ten behoeve van hun bedrijf.

In de Nederlandse akkerbouwsector zet één op de acht van de agrariërs social media in om het bedrijf en/of producten te promoten. Ruim 86 procent gebruikt daarentegen geen van deze media ten behoeve van het bedrijf.

Tussen 51 en 55 jaar

Als er gekeken wordt naar het professioneel gebruik van social media naar leeftijd dan blijkt dat akkerbouwers tussen 51 en 55 jaar het meest gebruik hiervan maken (19,5 procent). Akkerbouwers tussen de 66 en 70 jaar gebruiken het minst social media voor promotiedoeleinden.

Er werd ook aan de akkerbouwers gevraagd welke social media ze inzetten om hun bedrijf en/of product te promoten. Facebook blijkt met 63,9 procent verreweg het populairste sociale medium te zijn voor professioneel gebruik. Van de benaderde akkerbouwers gebruikt 13,9 procent Twitter, 5,6 procent gebruikt Instagram en/of LinkedIn. Slechts 2,8 procent gebruikt Youtube en/of discussiefora.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer