Ontevreden veehouders Bel Leerdammer verenigen zich

Een aantal melkveehouders dat ontevreden is over het beleid van Bel Leerdammer heeft met elkaar een leveranciersverening gevormd.

Ontevreden+veehouders+Bel+Leerdammer+verenigen+zich
© Landpixel

De vertrouwensbreuk tussen de melkveehouders en de zuivelaar ontstond mede nadat twee rechtzaken zijn gevoerd tegen het Bel Leerdammer-concern. De ontevredenheid komt mede door een top-down-benadering en een gebrek aan transparantie. Zo is er volgens de boeren een onduidelijke melkprijs zonder referentieprijs-bepaling.

Verder klagen melkveehouders over een steeds strenger eisenpakket, zonder dat hier voldoende beloning tegenover staat. Dat zal volgens dit collectief op korte termijn leiden tot stoppende boeren en onvoldoende melk voor de fabriek. Vullen van dit gat met melk dat niet aan deze eisen voldoet, is volgens de vereniging niet in het belang van Bel Leerdammer.

Gezamenlijk belang

De leveranciersvereniging hecht grote waarde aan het gezamenlijk belang dat zowel leveranciers als Bel Leerdammer hebben. Dat is het verwerken en het vermarkten van hoogwaardige melk tot hoogwaardige kaas, waar iedereen in de keten zijn brood aan kan verdienen. De komende weken houden de ondernemers van dit collectief vier bijeenkomsten om de ondernemers over dit initiatief te informeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer