Starters+met+jongvee+mogelijk+knelgeval
Nieuws
© Twan Wiermans

Starters met jongvee mogelijk knelgeval

Startende melkveehouders die alleen vrouwelijk jongvee hadden op 2 juli 2015 en die voor 1 januari 2018 gestart zijn met melken, komen door een wetswijziging misschien in aanmerking voor het knelgeval 'Nieuw gestart bedrijf'.

Deze veehouders kunnen zich tot en met 15 oktober 2018 aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Onder voorwaarden kunnen deze ondernemers het aantal fosfaatrechten laten verhogen.

RVO.nl berekent het verschil tussen de fosfaatrechten die al werden toegekend en het aantal kilogram fosfaat dat het melkveebedrijf had kunnen produceren op basis van de aanwezige stalcapaciteit op 2 juli 2015. De verhoging is maximaal 50 procent van dit verschil.

Meststoffenwet

In eerste instantie kwamen alleen bedrijven in aanmerking die tussen 1 januari 2014 en 2 juli 2015 waren gestart met het produceren van melk. Zij konden zich tot 1 april 2018 aanmelden.

Nu het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet is aangepast, kunnen ook starters van een melkveebedrijf, die op 2 juli 2015 vrouwelijk jongvee voor de melkveehouderij hadden, in aanmerking komen voor dit knelgeval. Voorwaarde is wel dat zij voor 1 januari 2018 zijn gestart met de melkproductie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer