Areaal+en+opbrengst+sorghum+in+EU+stijgen
Nieuws
© Eigen Foto

Areaal en opbrengst sorghum in EU stijgen

In 2018 steeg het areaal sorghum in de EU-28 met 6 procent tot 145.640 hectare, een stijging van 9.000 hectare. De toename komt vooral door Roemenië en Hongarije, maar ook Frankrijk en Italië.

In 2018 steeg de productie van de EU-28 met 14 procent, tot 829.000 ton. Deze toename is te verklaren door een stijging van het areaal, maar ook door de zeer goede opbrengsten. In Italië bereiken de opbrengsten gemiddeld 7 ton per hectare, wat zich vertaalt in een toename van de productie met 22 procent.

In Roemenië bereikte de productie een niveau van 80.000 ton, een stijging van 50 procent. Dit komt door een sterke toename van het areaal en goede opbrengsten, hoger dan 5 ton per hectare. Hongarije laat ook goede resultaten zien met een productietoename van 58 procent ten opzichte van vorig jaar.

In Frankrijk neemt de productie, ondanks de toename van arealen, slechts met 1 procent toe ten opzichte van 2017, als gevolg van een daling van de gemiddelde opbrengst met 0,2 ton per hectare. De productie in Spanje blijft stabiel.

Europese organisatie

De cijfers zijn afkomstig van de Europese brancheorganisatie Sorghum ID. Volgens deze organisatie zijn de positieve resultaten een goed voorteken voor het oogstjaar 2019 met, naar wordt gehoopt, een nieuwe toename van arealen en goede opbrengsten voor de producenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
Meer weer