Biologisch+nu+op+8%2C2+procent+van+Duits+landbouwareaal
Nieuws
© Han Reindsen

Biologisch nu op 8,2 procent van Duits landbouwareaal

In Duitsland is nu 11 procent van de land- en tuinbouwbedrijven omgeschakeld naar biologische bedrijfsvoering. In totaal bewerken ze 1,37 miljoen hectare grond, 8,2 procent van het landbouwareaal.

Dat blijkt uit het statistische jaaroverzicht van de Duitse boerenbond DBV. Met deze resultaten loopt Duitsland flink voor op Nederland. Hier was begin dit jaar 3,2 procent van het areaal biologisch.

Vorig jaar was bij de Oosterburen sprake van een toename van het biologische areaal met ongeveer 125.000 hectare, een wat lager groeitempo dan de 160.000 hectare extra in 2016. Vooral in de oostelijke deelstaten Saksen en Saksen-Anhalt schakelden relatief veel bedrijven om.

Veel belangstelling

De verwachtingen voor een verdere groei van het aantal biologische ondernemers zijn optimistisch. De DBV meldde eerder dat bijna 16 procent van de gangbare agrarische ondernemers belangstelling heeft voor mogelijke omschakeling. Goede afzetmogelijkheden en een omschakelpremie zijn over het algemeen doorslaggevend voor de beslissing om biologisch te gaan boeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer