Dit jaar 100.000 biologische varkens geslacht

Een van de varkens van varkenshouder Roelof Kleine uit het Drentse Nieuwlande is het 100.000e biologische varken dat inmiddels is verwerkt in de slachterij in Groenlo.

Het is voor het eerst dat slachterij Vion met dochteronderneming De Groene Weg dit aantal in één jaar bereikt. ‘Daar zijn we trots op, dat is een mijlpaal en dat het dan ook nog bij ons is is hartstikke mooi’, glundert Roelof Kleine.

Ook Allard Bakker van Vion is tevreden. ‘Daar zijn we super trots op, als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan, dan zijn we hartstikke trots.’

Kleine heeft eerder op een gangbare manier varkens gehouden. Hij heeft er nu wel wat meer werk mee maar het geeft hem veel voldoening. ‘Nu hebben we biologisch, de varkens hebben meer ruimte ze komen buiten, mooi in de frisse lucht en binnen kunnen ze lekker warm in het stro liggen.

De afgelopen 15 jaar is de biologische sector wereldwijd enorm gegroeid. Vion verwacht dat de sector ook de komende jaren blijft groeien.

Bakker: ‘Wat je ziet is dat mensen niet meteen geheel overschakelen op biologisch, maar dat ze steeds vaker biologisch gaan eten.’

‘Dit zegt toch wel dat de Nederlandse consument meer biologisch wil’, ziet Kleine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer