Ctgb+laat+negen+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat negen nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week besloten tot de toelating van negen nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.

Het gaat om de middelen Integral Pro, AppleSmart 3,3 VP, Enervin SC, Velum Prime, EthylBloc Sachet, Soriale, Vibrance, Tavas en Verimark. Daarnaast werd besloten om de toelating van de middelen Berelex 40 SG, Reflect, Ascra Xpro en Batavia uit te breiden.

Integral Pro is een schimmel- en insectenbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van koolzaad. AppleSmart 3,3 VP is een nieuwe groeiregulator in de appel die fruittelers door middel van ruimtebehandeling kunnen toepassen.

Fungicide

Enervin SC is een fungicide die door het Ctgb is toegelaten in de teelt van aardappel, druif en prei. Velum Prime is een nieuw aaltjesbestrijdingsmiddel te gebruiken in de teelt van aardappelen, wortelen, bloembol- en bloemknolgewassen.

EthylBloc Sachet is een groeiregulator voor een na oogst behandeling bij snijbloemen en potorchideeën. Soriale is een nieuw schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van pitvruchten.

Mais

Vibrance is een schimmelbestrijdingsmiddel dat het Ctgb heeft toegelaten voor een zaadbehandeling van mais en suikermais. Tavas is een onkruidbestrijdingsmiddel dat voor opkomst ingezet kan worden in de teelt van consumptie- en zetmeelaardappel. Verimark is een nieuw toegelaten insecticide voor een traybehandeling in sluitkool- en bloemkoolachtigen.

Uitbreidingen

De toelating voor de groeiregulator Berelex 40 SG wordt uitgebreid voor gebruik in de bedekte teelt van snijbloemen en potplanten. Ascra Xpro is een schimmelbestrijdingsmiddel dat telers nu ook mogen gebruiken in zomergerst, wintergerst en haver.

De schimmelbestrijder Reflect mag nu ook worden benut in de teelt van radijs-achtigen, wortelgewassen met uitzondering van wortelen, knolraap, koolraap, aardpeer, Japanse aardappel, rode biet, knolselderij, schorseneer en mierikswortel.

Batavia krijgt van het Ctgb nu ook een toelating als insecticide in de teelt van kers, pruim, druif, braam- en framboosachtigen, rucola, kiemgroenten, baby leaves, sjalotten, aromatische kruidgewassen en medicinale kruidgewassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer