Bollenacademie+lanceert+Engelstalige+studieboeken
Nieuws
© John Oud

Bollenacademie lanceert Engelstalige studieboeken

Stichting Bollenacademie heeft twee Engelstalige boeken uitgebracht: 'Forcing Tulips' over de broei van tulpen en 'Forcing Lilies' over de broei van lelies.

De boeken worden gedrukt ‘on demand’ en zijn verkrijgbaar voor 59 euro bij het Ontwikkelcentrum. Ook de overige uitgaven van de Bollenacademie zijn bij de webshop van het Ontwikkelcentrum te koop.

Met deze Engelse boeken kunnen buitenlandse werknemers op Nederlandse broeierijbedrijven over actuele kennis beschikken, stelt de Bollenacademie. De boeken hebben ook een toegevoegde waarde voor de internationale relaties van Nederlandse bloembollenbedrijven. De Engelse boeken zijn vertalingen van de eerder door de Bollenacademie uitgegeven boeken 'De broei van tulpen' en 'De broei van lelies'.

Thematische boeken

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. Er zijn inmiddels boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes. Verder zijn er thematische boeken verschenen, zoals De bloembollenketen en Ziekten en plagen bij bloembollen.

De boeken beschrijven de productie van snijbloemen van uitgangsmateriaal tot aan het afleveren van het eindproduct. Alle technische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat het boek algemene informatie over botanische kenmerken, sortiment en de economische waarde. Ook de inrichting van de kas, arbeid en planning worden besproken.

Samenwerkingsverband

Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De publicatie van Forcing Tulips en Forcing Lilies wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.

Weer

 • Woensdag
  24° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
Meer weer