Kamer+wil+%C3%A9%C3%A9n+minister+voor+veenbodemdaling
Nieuws
© Ida Hylkema

Kamer wil één minister voor veenbodemdaling

De Tweede Kamer wil dat de aanpak van de problematiek rond veenbodemdaling wordt gecoördineerd door één minister. Nu ligt die verantwoordelijkheid nog bij verschillende departementen.

Een motie daartoe van CDA-Kamerlid Jaco Geurt, bij de vaststelling van de begroting voor het Deltafonds voor het jaar 2019, is deze week met een grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Volgens de motie is het huidige beleid ten aanzien van (veen)bodemdaling op rijksniveau erg versnipperd en is het wenselijk die verantwoordelijkheid bij één departement te leggen.

• Lees ook: LTO start Veenweidenoffensief West-Nederland

Ook voor het vervolgonderzoek naar de ecologische, sociale en economische gevolgen van veenbodemdaling is een coördinerend minister praktischer. De motie werd mede ingediend door D66 en GroenLinks en kreeg brede steun in de Tweede Kamer, alleen de VVD stemde tegen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer