Zuivelmarkt+stabiel%2C+ondanks+boterprijsdaling
Nieuws
© nieuwe oogst

Zuivelmarkt stabiel, ondanks boterprijsdaling

Ondanks de dalende prijs van boter veranderde het algemene beeld van een stabiele zuivelmarkt deze week niet. Grote veranderingen in de prijs van boerderijmelk liggen daarom de komende weken niet voor de hand.

In de ZuivelNL-noteringen van deze week levert botervet ten opzichte van vorige week 5 euro in. De overige zuivelproducten bleven ongewijzigd in prijs. In tegenstelling tot de prijs van botervet, heeft de prijs van melkeiwit de neiging licht te stijgen. Dat komt omdat de magere melkpoeder voorraden van de Europese Unie aanzienlijk zijn geslonken.

De stabiele zuivelmarkt in Europa is ook te danken aan de afgevlakte melkaanvoer door de droogte. Spotmarkt melkprijzen in Europa tonen dan ook al weken een licht stijgende tendens. Buiten Europa staan de zuivelprijzen meer onder druk. Vooral vanwege de aanhoudende extra melkaanvoer, met name in Nieuw-Zeeland. Dat leidde deze week tot een flinke daling van de Global Dairy Trade index. Vooral de boterprijs daalde fors, met 9,6 procent.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer