FloraHolland+heeft+42+kandidaten+voor+ledenraad
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland heeft 42 kandidaten voor ledenraad

De voordrachtcommissie ledenraad van FloraHolland heeft 42 kandidaten geselecteerd die worden voorgedragen voor benoeming in de ledenraad.

De keuzes zijn gemaakt na uitgebreide interviews met alle leden die zich hebben aangemeld voor een plek in de ledenraad. Bij deze gesprekken waren standaard twee leden van de commissie en een professionele begeleider aanwezig.

'De interviews hebben in een open sfeer plaatsgevonden en er was ruimte om door te vragen', zegt Johan Buis, lid van de voordrachtcommissie. 'De kwaliteit heeft voorop gestaan in de selectie. Dit neemt niet weg dat er kandidaten zijn afgewezen die beschikken over de juiste competenties. Dat blijft lastig, maar er moesten ook keuzes gemaakt worden tussen goede kandidaten om tot een zo goed mogelijke afspiegeling te komen van het totale ledenbestand.'

Afspiegeling

De uiteindelijke groep kandidaten die wordt voorgedragen, vormt volgens de bloemenveiling gezamenlijk een mooie afspiegeling van het ledenbestand van FloraHolland. Desalniettemin zijn er volgens de voordrachtcommissie nog wel manco's. Niet alle regio's zijn vertegenwoordigd (zoals Noordoost-Nederland en Duitsland) omdat zich geen kandidaten uit deze regio's hebben aangemeld. Daarnaast zijn enkele andere regio's ondervertegenwoordigd.

De voordrachtcommissie vindt dat jongeren en vrouwen een groter aandeel in de ledenraad zouden moeten hebben. Zo zijn er maar drie kandidaten die jonger zijn dan 35 jaar en maar vier vrouwen. Ook het aandeel plantenkwekers in de raad is relatief klein. Hier speelde mee dat er vanuit deze groep te weinig kandidaten waren.

De leden kunnen voor de algemene ledenvergadering in december hun stem uitbrengen op de voorgedragen kandidaten. Volgend jaar is er weer een nieuwe mogelijkheid voor leden om zich kandidaat te stellen voor de raad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer