Kabinet schrapt assurantiebelasting op weersverzekering

Het kabinet schrapt in 2020 de assurantiebelasting op de brede weersverzekering. Hiermee geeft de regering gehoor aan een motie van SGP en CDA die bij de algemene politieke beschouwingen werd aangenomen door de Tweede Kamer.

Kabinet+schrapt+assurantiebelasting+op+weersverzekering
© Dirk Hol

'Het kabinet gaat uitvoering geven aan het verzoek van uw Kamer om de brede weersverzekering aantrekkelijker te maken door invoering van een vrijstelling in de assurantiebelasting voor deze verzekering', schrijft Menno Snel, staatssecretaris van Financiën, maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

De staatssecretaris houdt nog wel een slag om de arm, omdat hij nog laat uitzoeken of een vrijstelling in de assurantiebelasting EU-rechtelijk houdbaar is naast de bestaande Tegemoetkoming premie brede weersverzekering. Het overleg met Brussel daarover is deze week opgestart.

Haalbaarheid

De invoering van de vrijstelling kost het ministerie van Financiën jaarlijks tot 6,5 miljoen euro vanaf 2021. 'Hoewel de haalbaarheid mede afhankelijk is van het tijdsverloop van de procedure bij de Commissie, is mijn streven erop gericht uw Kamer bij het pakket Belastingplan 2020 een voorstel te kunnen aanbieden', aldus Snel.

LTO Nederland heeft zich op en rond het Binnenhof meer dan eens sterk gemaakt voor het afschaffen van de assurantiebelasting op de brede weersverzekering. 'We zijn content met deze stap, maar 2020 is te laat. We pleiten voor afschaffing met terugwerkende kracht per 2019', zegt LTO-voorzitter Marc Calon in een reactie op de Kamerbrief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer