Forse+areaalstijging+Brede+Weersverzekering
Nieuws
© LTO Noord

Forse areaalstijging Brede Weersverzekering

Het totale verzekerde areaal voor de Brede Weersverzekering is sinds 2015 gestegen van 27.624 naar 41.994 hectare in 2018. Dat betekent een toename van 52 procent in drie jaar.

De tien meest verzekerde gewassen via de Brede Weersverzekering zijn consumptieaardappelen, suikerbieten, zaaiuien, wintertarwe, peren, snijmais, zetmeelaardappelen, pootaardappelen, appelen en zomergerst. Circa 5 procent van de akkerbouwers maakt van de verzekering gebruik.

Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Leden van de CDA-fractie wilden graag weten hoe de deelname aan de Brede Weersverzekering is toegenomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer