Peer voorkomt kater na avondje stappen

Australische onderzoekers hebben uitgevonden dat het eten van peren helpt om de gevolgen van een zware stapavond met veel alcohol te verwerken.

Peer+voorkomt+kater+na+avondje+stappen
© Haijo Dodde

Naast het verlagen van cholesterol, het tegengaan van verstopping en het remmen van ontstekingen kunnen peren ook katers voorkomen na het drinken van te veel alcohol. Dit is de conclusie na wetenschappelijk onderzoek van het Australische instituut Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO).

De nieuwswebsite Quartz meldt dat het gaat om een preventieve werking. Het eten van peren voorafgaand aan een avondje stappen zou het alcoholpercentage significant lager houden. Volgens de onderzoekers heeft met name het drinken van een speciale Koreaanse perensap een significant effect in vergelijking met diverse placebodrankjes.

Proefpersonen

Het effect van peren en perensap is onder meer te beoordelen aan het vermogen van de proefpersonen om zich ook na de inname van alcohol te kunnen concentreren. De onderzoekers stellen dat peren invloed hebben op de enzymen die zorgen voor de opname van alcohol in het menselijk lichaam.

CSIRO stelt dat het perenonderzoek zeker een vervolg krijgt om de werking nog beter wetenschappelijk te onderbouwen. Ondertussen kan het volgens de onderzoekers overigens geen kwaad voor geïnteresseerden om zelf te testen of het eten van peren daadwerkelijk een positief effect heeft op het verwerken van een zware stapavond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer