Elke+dag+iets+nieuws+onder+de+zon
Commentaar
© Ruud Ploeg

Elke dag iets nieuws onder de zon

Nieuwe Oogst en haar voorganger Oogst bestaan deze week exact dertig jaar. Dat zijn meer dan 1.500 kranten en magazines en honderdduizenden verhalen in print en online.

Het is de missie van Nieuwe Oogst om boeren en tuinders te informeren over de wereld om hen heen en een bijdrage te leveren aan het succes van agrarische bedrijven. Met vakinformatie, kennis over wet- en regelgeving en berichtgeving over hoe belangenbehartigers op het politieke, maatschappelijke en economische speelveld acteren.

Nieuwe Oogst en Oogst doen dat nu dertig jaar. In opdracht van LTO, voor de leden en het bredere agrarisch georiënteerde publiek. In een historie van nieuwsvoorziening vanuit de belangenbehartigingsorganisaties die anderhalve eeuw telt.

De wereld van het nieuws verandert snel. Waar het einde van kranten en tijdschriften al tig keer is voorspeld, is het medium springlevend. Zeker in de agrarische sector, met nog altijd zo’n zestig vaktitels.

Het einde is al tig keer voorspeld, maar de krant is springlevend

Tegenwoordig echter in een multimediale mix. Waarin het digitale bereik dat van print weliswaar overstijgt, maar het de relevantie van papieren media niet bedreigt, maar eerder versterkt. Zo lag de waardering voor ‘onze’ krant nog nooit zo hoog.

Het dertigjarig bestaan is voor Nieuwe Oogst het moment om het logo en beeldmerk te verfrissen. Tevens duiken we momenteel op een bijzondere manier in het heden, verleden en toekomst van de sector.

Dat gaat leiden tot twee extra producties. In december verschijnt de eerste editie van Nieuwe Oogst EXTRA met als thema Agri Trends 2019, een samenwerking met Wageningen Economic Research en het CBS.

Begin 2019 volgt de publicatie van het boek Hoe ziet de land- en tuinbouw er in 2050 uit? Deze journalistieke productie verschijnt in boekvorm en zal gratis bij Nieuwe Oogst worden verspreid. Als cadeau voor leden en abonnees. Wie jarig is, trakteert!

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer