Steun+voor+krimp+veestapel+in+strijd+tegen+broeikasgas
Nieuws
© Twan Wiermans

Steun voor krimp veestapel in strijd tegen broeikasgas

Ruim de helft van de Nederlanders zou vinden dat de veestapel mag worden ingekrompen als dat helpt om de uitstoot van broeikassen te verminderen.

Dat zou blijken uit een onderzoek dat bureau Kieskompas heeft gedaan op verzoek van Greenpeace. Aan het onderzoek deden 4.730 mensen mee. Volgens de onderzoekers vindt 54,1 procent van de ondervraagden het goed het aantal koeien, varkens en kippen in de veehouderij terug te dringen. Een kwart is het daar niet mee eens.

Verder liet ruim twee derde van de deelnemers aan het onderzoek weten bereid te zijn minder vlees te eten om het milieu te ontzien. Ook vindt 70 procent dat voor de natuur meer moet worden geïnvesteerd in biologische veehouderij. Nog eens 59 procent vindt dat biologische productie moet worden verhoogd, zelfs als het voedsel daardoor duurder wordt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer