Europees+verbod+op+preventieve+inzet+antibiotica
Nieuws
© Eigen Foto

Europees verbod op preventieve inzet antibiotica

Veehouders en fokkers in de Europese Unie (EU) mogen vanaf 2022 antibiotica niet langer preventief inzetten. Alleen de dierenarts mag het middel nog voorschrijven.

Over het verbod was in de politiek een akkoord gesloten binnen de EU. Het Europees Parlement heeft er nu met grote meerderheid ook formeel mee ingestemd. Jaarlijks sterven in de EU 25.000 mensen aan een infectie die niet meer is te behandelen, omdat dat de bacterie resistent is geworden voor antibiotica.

In Nederland is preventief gebruik van antibiotica in de veehouderij al langer verboden. Dat het verbod straks ook in de andere EU-landen gaat gelden, is positief nieuws voor de concurrentiepositie van Nederlandse veehouders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer