Graanacademie gaat volgend jaar verder

Akkerbouwers zijn enthousiast over de Graanacademie. De klankbordgroep heeft daarom samen met SPNA en Delphy besloten volgend jaar door te gaan.

Graanacademie+gaat+volgend+jaar+verder
© Nieuwe Oogst

De graanacademie kende het afgelopen jaar circa 38 deelnemers die in expertgroepjes rondom de thema's grondbewerking, duistbeheersing, precisielandbouw, bodembiologie en bemesting intensief kennis ontwikkelden, kennis deelden en ook kennis toepasten op hun bedrijven.

De klankbordgroep gaf aan dat de ervaringen erg positief waren. De deelnemers gaven aan veel te leren en stappen vooruit te zetten.

Experimenten

Naast de kennisuitwisseling in de expertgroepen is er door de deelnemers ook het nodige in kleine, praktijkgerichte experimenten uitgezocht. Het ging hierbij bijvoorbeeld om de vraag wat de invloed is van de kwaliteit van de gebruikte spuitvloeistof op de onkruidbestrijding: hardheid, pH en verontreiniging van water.

Aanvullend hierop is in een ringonderzoek uitgezocht hoe de kwaliteit is van de diverse vulpunten, zowel oppervlaktewater als bassins. Hier vullen de akkerbouwers vaak hun veldspuit. De resultaten van deze experimenten zijn besproken met de deelnemers.

Externe kennis

Ook is een planning gemaakt voor 2018 ten aanzien van onderwerpen die behandeld gaan worden. Externe kennis die wordt ingehuurd en veldexperimenten onder andere met spuittechniek om tot optimale toediening te komen die aangelegd gaan worden.

De graanacademie wordt begeleid door SPNA en Delphy en gefinancierd door de deelnemende akkerbouwers, de provincie Groningen en het Risicofonds voor de Graanhandel. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer