Huijbers: 'Ik blijf onrecht bestrijden'

‘Dit is zo onrechtmatig met zulke verkeerde argumenten’ lichtte Hans Huijbers het besluit toe om een rechtszaak aan te spannen tegen de provincie Noord-Brabant.

De ZLTO voorman zei dat woensdagmiddag tijdens een persconferentie op het kalverbedrijf van de familie Mathyssen in Baarle-Nassau. Daar maakte de ZLTO bekend naar de rechter te stappen. ZLTO is van mening dat het nieuwe provinciale milieubeleid dat op 7 juli 2017 van kracht werd onhaalbaar, oneerlijk en onbetaalbaar is.

Huijbers: ‘Mijn ouders hebben mij meegegeven dat je onrecht moet blijven bestrijden zelfs al gaat dat ten koste van jezelf. Het milieurendement is al weggegeven aan de industrie en dat tegenover een kostenpost van 500 tot 800 miljoen voor onze sector. Dat vinden wij reden genoeg om naar de rechter te stappen om de provincie op andere gedachten te brengen.'

De ZLTO dient namens negen boeren de aanvraag in. ‘We hebben negen boeren gekozen waar we tot op het bot toe doorberekend hebben wat het voor hun betekend. Deze dienen als voorbeeld om te zeggen dit kan zo niet.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer