Hans+Huijbers+zwaait+af+bij+ZLTO
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Hans Huijbers zwaait af bij ZLTO

Hans Huijbers heeft vrijdag zijn vertrek als voorzitter van het ZLTO-bestuur aangekondigd. Hij neemt in het voorjaar van 2019 afscheid na bijna tien jaar voorzitterschap.

Huijbers is momenteel bezig aan zijn derde termijn als voorzitter. Op dinsdag 24 november 2009 nam hij de voorzittershamer over van Antoon Vermeer. Dat was tijdens de algemene vergadering in het Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Na negen jaar vindt de melkveehouder uit Wintelre het een geschikt moment om ZLTO met een gerust hart over te dragen aan een nieuwe bestuurder. De land- en tuinbouw staat voor grote uitdagingen en dat vraagt ook om voortdurende vernieuwing binnen ZLTO, stelt hij. Dat betekent ook nieuw leiderschap voor het verder brengen van de visie 'Boeren hebben een oplossing'.

Nieuw duo

De werving voor zijn opvolger start per direct. Dit betekent dat er volgend voorjaar een nieuw duo aan het roer staat bij ZLTO. Binnenkort wordt namelijk ook bekend wie de nieuwe directeur van ZLTO wordt.

ZLTO-bestuurder Gerard Nabuurs stelt zich niet herkiesbaar voor een nieuwe termijn in verband met ontwikkelingen op zijn eigen melkveebedrijf in Boekel. Voor zijn opvolging in het bestuur start ook een procedure. Nabuurs trad in november 2014 toe tot het ZLTO-bestuur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  31° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer