LTO schapenvoorzitter lovend over I&R-aanpak

Er blijken weinig 'spookschapen' in ons land, die grotendeels alsnog de juiste registratie krijgen. Voorzitter Saskia Duives-Cahuzak van LTO Schapenhouderij LTO Nederland is blij met de aanpak om de Identificatie & Registratie (I&R) binnen deze sector helemaal op orde te krijgen.

LTO+schapenvoorzitter+lovend+over+I%26amp%3BR%2Daanpak
© Gertjan van der Wal

Dat meldt Duives-Cahuzak in haar column. Alle 'spookschapen' van voor 1 juli van dit jaar zijn apart gezet. Na die datum wordt bijgehouden welke schapen een fout in de voorgeschiedenis hebben. Die schapen worden geblokkeerd, de houder krijgt vervolgens een brief.

Vooralsnog zijn er bijna 2.300 schapenhouders die een brief hebben gekregen. Met in totaal vjiftienduizend schapenhouders in Nederland is dat nog geen 15 procent. Volgens Duives vindt ook RVO dat de sector het daarmee niet 'super slecht' doet in vergelijking met andere sectoren. Volgens haar worden veel van die onvolkomenheden binnen twee weken opgelost.

Verschil managementsysteem

RVO merkte verschillen op in soorten managementsystemen als het gaat om foutmeldingen. 'We hebben gevraagd om die verschillen inzichtelijk te maken.' Ze verwacht dat dit kan leiden tot verdere verbeteringen van die systemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer