BartsParts verkoopt incourante onderdelen

BartsParts is een oplossing voor een steeds terugkerend fenomeen: een flinke voorraad onderdelen op de plank, waarvan een groot deel nauwelijks is te verkopen. Met een onlineplatform kunnen machine-eigenaren over de hele wereld deze onderdelen makkelijk vinden.

BartsParts+verkoopt+incourante+onderdelen
© BartsParts

BartsParts biedt zo'n 250.000 verschillende onderdelen uit zestig magazijnen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk aan. Mechanisatiebedrijven kunnen hun voorraden direct uploaden naar de webshop, waarbij zij zelf hun prijzen bepalen. De onderdelen zijn te vinden in een virtueel magazijn. BartsParts regelt de betaling, de logistiek en eventuele retourzendingen.

BartsParts is bedacht en ontwikkeld door Arno Verkleij, die jarenlang ervaring heeft bij verschillende dealers van landbouw-, tuin- en parkmachines. Daar ontdekte hij dat regionale dealers vaak hetzelfde probleem hebben: flinke voorraden incourante onderdelen die ze maar moeilijk kunnen verkopen.

Virtueel magazijn

Aan de andere kant zijn er eigenaren van machines die sommige onderdelen juist moeilijk kunnen vinden. Hieruit ontstond het huidige platform, een virtueel magazijn waarmee vraag en aanbod op eenvoudige en efficiënte manier bij elkaar zijn gebracht.

Intern onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 30 procent van de onderdelenvoorraad van dealers als incourant is te bestempelen. Dit zou betekenen dat er in Europa voor meer dan 700 miljoen euro aan incourante onderdelen op de plank liggen.

Verstopt

'De reden waarom het voor gebruikers zo moeilijk is om deze oudere onderdelen te vinden, is dat ze vaak verstopt liggen in magazijnen', vertelt Verkleij. 'Dit laat ook gelijk zien dat door het ontbreken van inzicht in elkaars vraag en aanbod het probleem feitelijk ligt in het samenbrengen van vraag en aanbod. Dat is waar wij een oplossing voor bieden.'

Het vinden van de juiste onderdelen, zeker voor oudere machines, kan soms best een uitdaging zijn, zeker als de machinefabrikant deze onderdelen ook niet meer levert. Potentiële bronnen afbellen om te kijken of het onderdeel daar nog op voorraad ligt, is niet alleen tijdrovend, maar vaak ook nog duur.

Dealers

Dealers daarentegen houden vaak veel onderdelen op voorraad om hun klanten snel te kunnen helpen, als hun machines stil komen te staan. Op een gegeven moment ruilen klanten hun machines in of verkopen deze aan iemand anders. De resterende onderdelen blijven bij de dealer op de plank liggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer