Update+voor+Beet+Eater+van+Vervaet
Nieuws
© Vervaet

Update voor Beet Eater van Vervaet

Vervaet heeft de Beet Eater een facelift gegeven. De zeswielige bietenrooier gaat voortaan als Beet Eater EVO naar de klant.

Na de introductie van de Q-serie in 2016 zijn de ontwikkelaars aan de tekentafel gaan zitten voor de Beet Eater. Een wijziging van het concept is niet nodig. 'Het principe van drie assen met de volledige werkbreedte bereden sluit goed aan op de huidige trend; bewaren van een goede bodemstructuur', stelt Jelle Vervaet, hoofd van de afdeling ontwikkeling bij Vervaet.

• Lees ook: Q-serie opvolger van Vervaet Beet Eater 617

De Beet Eater is op kleine punten geactualiseerd en verbeterd. De nieuwe Mercedes MTU-motor is de grootste verandering. De machine heeft 653 pk en bij lage toerentallen is de motor krachtiger geworden.
Doordat de machine hierdoor meestal met een lager toerental kan rooien, is het brandstofgebruik volgens Vervaet tot 3 procent lager. De Beet Eater EVO is door de nieuwe motor ook zuiniger met het gebruik van Adblue.

Diepteregeling

Meerdere veranderingen zijn doorgevoerd aan de voorkant van de bietenrooier. Zo is de diepteregeling herzien en verbeterd. Ook de tasters voorop de machine, die de chauffeur het stuurwerk in de rijen uit handen neemt, zijn verbeterd.

De zesrijige of negenrijige capaciteitsmachine van Vervaet heeft verder de beschikbaarheid over Q-view gekregen, een 360 graden camerasysteem in de cabine. Het lichtpakket bestaat nu standaard uit full led. Verder is het automatisch smeersysteem uitgebreid en is de aandrijving van de losband verbeterd. Onder meer door extra meenemers op deze losband kan de machine sneller ontladen.

Nieuw uiterlijk

Het meest in het oog springt het nieuwe uiterlijk van de bietenrooier, dat grotendeels lijkt op de Q-serie. De rode kleuren zijn doorgedrongen tot de cabinestijlen en de zijkanten van de rooimachine. Met donkerrode accenten, waar de naam EVO van Evolution in naar voren komt, heeft de bietenrooier een verrassende en eigentijdse verschijning gekregen.

Met de Beet Eater is het mogelijk om bij een opbrengst van 50 ton per hectare tot zo'n 1.500 meter te rooien, voordat de bunker vol is. De bieten zijn met de rooier naar de hoop te brengen of met afvoerwagens. Door het gebruik van zes lagedrukbanden is bodemverdichting te beperken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer