Bij Delta Canada eerste beren gescand

Topigs Norsvin verstuurd de komende weken de eerste bij Delta Canada CT gescande beren naar klanten in Noord-Amerika en de rest van de wereld.

Bij+Delta+Canada+eerste+beren+gescand
© Topigs Norsvin

Deze beren zijn de snelst groeiende uit de eerste groep TN Tempo-beren die gehuisvest zijn in deze nieuwe testfaciliteit van Topigs Norsvin in Canada. Eind september 2018 werden de eerste beren CT gescand in het onderzoekscentrum van Delta Canada.

'Het CT-scannen van deze beren markeert een belangrijke stap in het fokprogramma', schrijft Topigs Norsvin in een reactie. Vanaf nu worden ongeveer 8.500 beren per jaar CT gescand; 5.000 bij Delta Canada en 3500 bij Delta Norway.

Schat aan informatie

CT-scanning is het meest geavanceerde hulpmiddel om fenotypes vast te leggen en biedt zegt Topigs Norsvin een schat aan mogelijkheden .Topigs Norsvin is het eerste bedrijf dat CT-scans op deze schaal gebruikt.

Met CT-scanning kunnen skeletstructuur en karkascompositie sneller en met grotere nauwkeurigheid worden verbeterd. Dit betekent een hogere genetische vooruitgang en de mogelijkheid om te fokken op eigenschappen die voorheen moeilijk of onmogelijk waren om op te fokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer