Topigs+Norsvin+boekt+9%2C4+miljoen+winst
Nieuws
© Topigs Norsvin

Topigs Norsvin boekt 9,4 miljoen winst

Varkensfokkerijorganisatie Topigs Norsvin behaalde over 2017 een winst van 9,4 miljoen euro. Dat is een stijging van 5,5 euro miljoen ten opzichte van 2016.

Door de hogere winst stijgen de solvabiliteit en liquiditeit van Topigs Norsvin. De varkensfokkerijorganisatie zag de omzet wereldwijd met 20 miljoen stijgen tot 139 miljoen euro. De omzetstijging werd gerealiseerd door hogere verkopen van zeugen.

Die verkoop steeg wereldwijd met 10 procent. Dat kwam grotendeels door de TN70 zeug die volgens Topigs Norsvin ' in de smaak valt bij varkenshouders'. De omzet van eindbeergenetica groeide mondiaal 21 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer