Haybuster+H1030+strohakselaar+nu+ook+in+Nederland
Nieuws
© Haybuster

Haybuster H1030 strohakselaar nu ook in Nederland

Van Ommeren Machines in Lunteren introduceert een nieuwe strohakselmolen van Haybuster, de H1030. Loonwerker Grotemarsink in Stegeren werkt er sinds kort mee.

Sinds 2010 is Van Ommeren Machines importeur van het Amerikaanse Haybuster. Tot voor kort waren er twee trekker aangedreven types om stro te hakselen of te vermalen, de H1000 en H1130.

Met de H1030 is daar een nieuw type tussen gekomen. De bouwwijze van de H1030 is afgeleid van de H1130. De strohakselaar heeft een hydraulisch opklapbare kuip, hydraulisch opklapbare transportband en een hamermolenrotor in de achterzijde van de machine. De transportband is hydraulisch aangedreven en regelbaar in snelheid.

Zwaarder

De H1030 is met 6.000 kilo veel zwaarder uitgevoerd dan de 3.000 kilo zware H1000 en heeft tevens het voordeel van de compacte afmetingen. De zwaardere hamermolen heeft een hogere slagkracht, wat ook in vochtiger producten een hoger rendement geeft.

De H1030 strohakselaar is uitgevoerd met luchtremmen en Load-Sensing-hydrauliek. Dit maakt de machine geschikt voor loon- en foeragebedrijven. De Haybuster H1030 is inzetbaar met een vermogen van ongeveer 150 tot ruim 300 pk.

Loonbedrijf Grotemarsink werkt sinds twee jaar met de Haybuster H1000 en heeft hier veel werk voor. Toen bleek dat de nieuwe H1030 beschikbaar kwam voor de Nederlandse markt, was Grotemarsink direct enthousiast. Het loonbedrijf ruilde de H1000 meteen in voor de H1030.

Benelux

Haybuster bouwt onder andere strohakselaars en mais- of graanpletters. De machines zijn in de Benelux vooral bedoeld voor loonwerkers, werktuigenverenigingen en grote melkveebedrijven. De strohakselaars hebben een grote capaciteit en kunnen diverse strosoorten verwerken. De lengte van het te hakselen product is eenvoudig te wijzigen.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer