Waadhoeke bevriest controle huisvesting arbeidsmigrant

Gemeente Waadhoeke bevriest de controle op huisvesting van arbeidsmigranten, onder wie medewerkers van glastuinders.

Waadhoeke+bevriest+controle+huisvesting+arbeidsmigrant
© Jan Anninga

In maart van dit jaar stelde de gemeenteraad met spoed beleid vast over huisvesting van arbeidsmigranten. Er was een klacht binnengekomen. Maar het plafond om maximaal 1 procent van het aantal woningen per dorp voor huisvesting van arbeidsmigranten beschikbaar te stellen, blijkt lastig vol te houden, schrijft wethouder Nel Haarsma.

Het college wil wil in gesprek met dorpen en wijken over het beleid rond de huisvesting van arbeidsmigranten. Inmiddels zijn al gesprekken gevoerd met enkele werkgevers en huisvesters, laat de gemeente weten. Hieruit blijkt dat ze het beleid willen verruimen. Dat wil de gemeente met de dorpsbelangen en wijkverenigingen bespreken.

Oplossing

Volgens tomatenteler Cock van Overbeek uit Bitgum zou een oplossing kunnen zijn dat de gemeente De Waadhoeke vijf gebieden aanwijst waar arbeidsmigranten mogen worden gehuisvest.

'De regels zijn nu te strak. Na een akkefietje moeten alle tuinders in gemeente Waadhoeke hiervoor boeten. De gemeente moet het vrij laten. Het is de omgekeerde wereld. In de crisis trok de gemeente aan ons om mensen aan het werk te zetten. Nu is er werk en komen ze met te veel regels.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer