Minister+Carola+Schouten+meest+gewaardeerd
Nieuws
© Martijn Doornenbal

Minister Carola Schouten meest gewaardeerd

Landbouwminister Carola Schouten is het meest gewaardeerde lid van kabinet Rutte III. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag, waaraan ruim 20.000 mensen deelnamen.

Schouten komt bij 52 procent van de stemmers betrouwbaar over, gevolgd door haar ChristenUnie-collega en onderwijsminister Arie Slob (50 procent). Beide bewindslieden worden gewaardeerd om hun betrokkenheid en betrouwbaarheid.

Schouten wordt vooral gewaardeerd om haar authenticiteit. ‘Ze is betrokken, als boerendochter heeft ze verstand van haar portefeuille. Ze zegt waar het op staat, maar gebruikt geen ingewikkelde termen: als een boer met gezond verstand’, citeert EenVandaag uit het onderzoek.

Uitvoering

Ook de Volkskrant maakt de rekening op van één jaar Rutte III. De krant schrijft dat veel voorgenomen plannen uit het regeerakkoord nog op uitvoering wachten. Daarbij wordt onder meer gewezen op de uitvoering van het klimaatakkoord, de hervorming van de arbeidsmarkt en de landbouwvisie van Schouten.

‘Volgens Schouten kan de Nederlandse landbouw niet doorgaan op de ingeslagen weg en moet de sector overstappen op een duurzamer systeem. De vraag hoe ze die omwenteling wil bewerkstelligen, dus met welke beleidsmaatregelen, liet ze onbeantwoord’, meldt de Volkskrant.

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer