%27Boerenjongensijs+loopt+%27t+hardst%27+op+ATH
Nieuws
© Archief

'Boerenjongensijs loopt 't hardst' op ATH

LTO Noord deelt op de ATH een stand met Nieuwe Oogst, LTO Noord Fondsen en LTO Ledenvoordeel. Een goede zet, vindt Peter Berghuis, akkerbouwer in Kloosterburen en bestuurslid van LTO Vakgroep Akkerbouw. 'De combinatie was goed, de stand was ruim en zodoende liep je er niet snel aan voorbij. En in de stand had LTO Noord wat te bieden, van koffie en een drankje tot ijs en peren en appels van de Lelystadse Boer.'

De gezamenlijke partners in de stand hadden daarnaast een 'tas vol voordeel' klaar staan voor mensen die via internet hun interesse hiervoor hadden aangegeven. Ook op de beurs zelf konden mensen zich hiervoor nog aanmelden. De tassen met de opdruk 'Boeren geven jou energie!' vonden gretig aftrek.

Bij Nieuwe Oogst gingen bezoekers op de foto voor een 'eigen voorpagina', bij Fondsen kon de bezoeker zijn of haar innovatieve idee kwijt en bij LTO Ledenvoordeel werd in tweetallen tegen elkaar gefietst, waarmee energie werd opgewekt.

Droogte

In de gesprekken die Berghuis had, kwam de droogte van de afgelopen zomer het meest ter sprake. 'En hoe de oogst nu verloopt', zegt Berghuis. Alle leden van de vakgroep Akkerbouw staan op de beurs, verdeeld over vier dagen. 'Ik heb pootgoed in mijn portefeuille en verzorg jaarlijks avonden in het land. Dat is goed voor je herkenbaarheid, mensen spreken je makkelijk aan hier op de beurs', is de ervaring van Berghuis.

Wim Vroege heeft een gemengd bedrijf in Dalen. Hij bezoekt met Jan Hospers, akkerbouwer in Nieuwlande, de stand van LTO Noord. 'Het is hier prima voor elkaar', zegt Vroege. Ook Hospers is tevreden: 'Lekker ijs en een goede gastvrijheid.'

Fantastisch

Jaco Brouwer, zijn vrouw Ageeth en Emma Doeksen van de Lelystadse Boer, een groep van zeventig boeren rondom Lelystad Airport, delen boerenijs uit aan de bezoekers. De familie Brouwer maakt boerenijs op hun melkveebedrijf in Biddinghuizen. 'Het is fantastisch om hier te staan, het is leuk om mensen uit het hele land te spreken', vindt Jaco Brouwer.

Wim Klink is lid van het provinciaal bestuur van LTO Flevoland, met pr & imago in zijn portefeuille. 'Hier op de beurs staan is een uitstekende manier om in contact te komen met leden en niet-leden', zegt Klink.

Stemming positief

Elène de Groot werkt bij het Informatiecentrum van LTO Noord. Ook zij is enthousiast over haar dag op de stand van LTO Noord. 'Het is hartstikke leuk om te doen, ik heb veel leden gesproken, de stemming is positief. Er is ook ruimte voor een kritische noot, om daarover het gesprek te voeren. Wat we dan goed afsluiten met koffie of een ijsje.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer