Lithium%2Dion+accu+in+hoofdrol+bij+Jungheinrich+op+ATH
Nieuws
© Eigen Foto

Lithium-ion accu in hoofdrol bij Jungheinrich op ATH

Fabrikant Jungheinrich richt tijdens AgroTechniek Holland (ATH) alle aandacht op elektrische lithium-ion heftrucks.

Elektrische vorkheftrucks zijn sterk in opmars in de agrarische sector. In het enkele geval waarin de vertrouwde accusystemen niet volstaan, vult de lithium-ion accu het laatste gat bij de vervanging van diesel- en LPG-vorkheftrucks.

De lithium-ion heftruck speelt dan ook de hoofdrol bij Jungheinrich tijdens AgroTechniek Holland. Het bedrijf geeft een overstapbonus van 1.000 euro op elke LPG, diesel of conventionele vorkheftruck die wordt vervangen door een nieuwe heftruck met lithium-ion accu.

Sneller lader

Een lithium-ion accu kan tijdens elke koffie- en eetpauze even worden bijgeladen, zonder dat dit schade veroorzaakt. Omdat het laden veel sneller gaat - in een half uur is de accu 50 procent vol - wordt het mogelijk om 24 uur per dag en zeven dagen per week te werken.

Het gebruiksgemak is nog hoger dan bij diesel- en LPG-vorkheftrucks. Naar de accu hoeft niet te worden omgekeken: water bijvullen of ander onderhoud is niet nodig en sjouwen met jerrycans of LPG-flessen behoort tot het verleden.

Levensduur

Omdat de lithium-ion accu een hogere aanschafprijs heeft dan een 'gewone' heftruckaccu, geeft Jungheinrich nu een overstapbonus van 1.000 euro. De levensduur van een lithium-accu is drie keer langer dan die van een gewone accu. De techniek zorgt bovendien voor extra kracht en een lager energieverbruik.

Jungheinrich geeft een uitgebreide garantie op lithium-ion accu's van vijf jaar. Wanneer de accu binnen die tijd terugloopt naar minder dan 65 procent van de nominale capaciteit, krijgt de gebruiker een gratis reparatie of wordt de accu zelfs volledig vervangen. Bovendien biedt de fabrikant zes maanden tevredenheidsgarantie. Is de koper niet tevreden, dan mag hij kosteloos terugkeren naar zijn 'oude techniek'.

Modellen

Jungheinrich was in 2011 de eerste met een lithium-ion magazijntruck. Inmiddels is nagenoeg het hele modellenaanbod leverbaar in een lithium-ion uitvoering. AgroTechniek Holland vindt plaats van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 september in Biddinghuizen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer