Boek+over+teelt+en+broei+narcissen
Nieuws
© KAVB

Boek over teelt en broei narcissen

Ron Hulsebosch van Gebroeders Hulsebosch uit Schagerbrug heeft het eerste exemplaar ontvangen van het boek 'De teelt en broei van narcissen'.

Ard Kroon en Machteld van der Meulen, die samen het boek hebben geschreven, reikten het boek aan hem uit tijdens het planten van narcissen. 'De teelt en broei van narcissen' is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van het telen van narcissen, zowel van de bollen als van de bloemen, vast te leggen en beschikbaar te maken.

Teelt en in bloei trekken

Het boek beschrijft de teelt van narcissenbollen en het in bloei trekken van narcissen. Van uitgangsmateriaal tot aan het afleveren van het eindproduct. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat het boek algemene informatie over botanische kenmerken van de narcissen, sortiment en de geschiedenis van de teelt.

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie: 'We hebben inmiddels al boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er thematische boeken verschenen, zoals 'De bloembollenketen' en 'Ziekten en plagen bij bloembollen'. Met het nieuwe boek komt er voor het eerst in vele jaren weer een boek over het telen van narcissen uit.'

Diverse doelgroep

'De teelt en broei van narcissen' is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor overige geïnteresseerden en liefhebbers, en is verkrijgbaar bij de webshop van het Ontwikkelcentrum.

Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De publicatie van het nieuwe boek was mogelijk door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt. Gebroeders Hulsebosch is een modern bloembollenbedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer