Drenthe+kleurt+rotondes+met+tulpenbollen
Nieuws
© Harry Tielman

Drenthe kleurt rotondes met tulpenbollen

Provincie Drenthe wil meer kleur langs de provinciale wegen. Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet plantten donderdag de eerste bollen op twee rotondes in de N381 bij Beilen. Ook andere wegbermen komen waarschijnlijk in aanmerking voor een opfleuractie.

De gedeputeerden werden donderdag bijgestaan door Marcel Markhorst, voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) Noord-Oost Nederland. Ook verschillende Drentse bollentelers hielpen een handje mee. De overige 50.000 tulpenbollen worden met een machine geplant.

Mooier

Brink (wegen, verkeer en economie): 'In de provincie Drenthe hebben we veel rotondes en bermen die we graag een stukje mooier maken. Bestuurslid Jakob Kiers van de KAVB kwam met het idee om op rotondes in Drenthe bollen te poten. Dat vonden wij een goed idee.'

In Drenthe zijn veel bollentelers actief. Door rotondes of andere plekken langs de Drentse wegen te verfraaien met bollen, geeft de provincie de bollentelers ook een steuntje in de rug, redeneert Brink. 'Daarnaast is het toch prachtig dat onze rotondes er fleurig bij staan en iedereen daarvan kan genieten.'

Blikvangers

Jumelet (landbouw) vult aan: 'Drenthe heeft een bloeiende tuinbouwsector. Met deze blikvangers kunnen straks nog meer mensen genieten van het al kleurrijke dat Drenthe te bieden heeft.'

Het poten van bollen langs provinciale wegen is een proef. Mogelijk worden dit najaar nog een paar bermen beplant met bollen. De provincie beoordeelt volgend jaar of ze ermee doorgaat.

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  45 %
Meer weer