Vlaamse ministers op stage bij boeren en tuinders

De Vlaamse Boerenbond heeft parlementsleden en ministers de kans gegeven een dag mee te werken bij boeren en tuinders. Dat gebeurde tijdens het afgelopen zomerreces.

Vlaamse+ministers+op+stage+bij+boeren+en+tuinders
© Vlaamse Boerenbond

Tijdens de Boerenbond-zomerstages kregen parlementsleden de kans om een blik achter de schermen van agrarische bedrijven te werpen én er zelf de handen uit de mouwen te steken. Met deze stages wil de Vlaamse Boerenbond politici dichter bij de boeren en tuinders brengen.

Zo sorteerde Vlaams minister-president Geert Bourgeois tomaten op een innovatief glastuinbouwbedrijf, zette vicepremier Alexander De Croo koeien droog op een melkveebedrijf en plukte minister van Justitie Koen Geens peren bij een fruitteler.

Dialoog

De stages zijn volgens de Boerenbond bovendien dé gelegenheid voor ministers en parlementsleden om met ondernemers in dialoog te treden over actele onderwerpen.

'Veel politici zijn in het parlement begaan met dossiers die een directe impact hebben onze bedrijven', zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker, 'En daarom willen we hen de kans bieden om op de bedrijfsvloer te ervaren hoe onze land- en tuinbouwbedrijven dagelijks functioneren en wat hun uitdagingen zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer