Meer aardappelen en suikerbieten in Vlaanderen

Vlaamse akkerbouwers breiden dit seizoen opnieuw hun teeltareaal voor aardappelen uit. Ook zaaien ze meer suikerbieten dan vorig jaar.

Meer+aardappelen+en+suikerbieten+in+Vlaanderen
© Twan Wiermans

Het totale aardappelareaal in Vlaanderen neemt toe met 4 procent ofwel ruim 2.000 hectare tot 54.650 hectare. Het teeltoppervlakte voor consumptieaardappelen bedraagt komend seizoen ongeveer 53.260 hectare. Ook gaan Vlaamse akkerbouwers ruim 10 procent meer pootgoed telen. Het pootgoedareaal komt op bijna 1400 hectare.

Het areaal suikerbieten in Vlaanderen neemt ondanks alle perikelen tussen telers en suikerindustrie toe met bijna 11 procent. Het ingezaaide areaal is 21.100 hectare blijkt uit de voorlopige cijfers van het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid.

Minder granen

De groei van de aardappel- en bietenteelt in Vlaanderen gaat vooral ten koste van het areaal granen. Aan graangewassen is dit seizoen zo'n 84.100 hectare ingezaaid, dat is 10.000 hectare minder dan in het teeltjaar 2016. Het areaal wintertarwe daalt met 10,5 procent tot ongeveer 62.700 hectare.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer