Vroegbestelling+zaaizaad+suikerbieten+op+10%2E000+eenheden
Nieuws
© Ses VanderHave

Vroegbestelling zaaizaad suikerbieten op 10.000 eenheden

Suiker Unie roept bietentelers op om alsnog gebruik te maken van de vroegbestelling van bietenzaad.

De telers kunnen tot 5 september gebruik maken van de eerste bestelperiode. In de vroegbestelling komen ze in aanmerking voor een extra korting op de prijs voor het zaaizaad per eenheid. Volgens Suiker Unie zijn inmiddels 10.000 eenheden besteld voor het teeltseizoen 2019.

De suikerfabrikant wijst erop dat er voor dit jaar alleen in de categorieën bietencysteaaltjes en standaard rhizomanie nieuwe rassen worden verwacht op de rassenlijst. De nieuwe rassen zijn meestal maar beperkt beschikbaar en pas in december te bestellen, stelt Suiker Unie.

Aanbeveling rassenkeuze

In de bestelprocedure via het ledenportaal van Cosun wordt op basis van de keuze van bietenperceel een aanbeveling gedaan voor de rassenkeuze en de keuze voor wel of geen insecticide in de pil. Voor komend seizoen wordt Force als insecticide aangeboden, vanwege het verbod op neonicotinoïden. Dit product heeft een beperkte werking, meldt Suiker Unie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer