Suiker+Unie+houdt+rekening+met+lagere+opbrengst
Nieuws
© Johan Wissink

Suiker Unie houdt rekening met lagere opbrengst

De droogte van afgelopen weken en de voorspelde hitte gaan ten koste van de suikeropbrengsten, voorspelt Suiker Unie.

De agrarische dienst van Suiker Unie rekent erop dat gemiddeld genomen de wekelijkse productie van suiker onder de huidige omstandigheden met 200 tot 300 kilo per hectare achterblijft. Of dit gevolgen heeft voor de campagneplanning is nu nog niet duidelijk.

Als de weersberichten uitkomen dan verwacht Suiker Unie dat op steeds meer percelen de groei van de bieten tot stilstand komt omdat het bladapparaat niet meer functioneert. Volgens de fabrikant zijn er grote verschillen tussen regio’s en percelen. Een werkelijke inschatting van een lagere productie is daarom nog niet te maken.

Wijziging campagne

Wel is duidelijk dat de verwachte opbrengst van ruim 15 ton per hectare, zoals bepaald op basis van de groeipuntsdatum, dit jaar niet haalbaar is. Mocht een en ander leiden tot een eventuele wijziging van de start van de bietencampagne 2018 dan zal de agrarische dienst daarover half augustus een besluit nemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer