Arla+boert+goed+in+Nederland+en+daarbuiten
Nieuws
© Arla Foods

Arla boert goed in Nederland en daarbuiten

De Zweeds-Deense zuivelcoöperatie Arla heeft een goed jaar achter de rug. In Nederland groeide de omzet met 14,6 procent.

De totale omzet van de zuivelreus kwam in 2017 uit op 10,3 miljard euro, een plus van 8,1 procent. De groei is te danken aan hogere verkoopprijzen, stijgende verkopen van de A-merken (+10,1 procent) en een verbeterde geografische mix en productassortiment.

In Nederland groeide de omzet vorig jaar – Arla heeft hier onder meer een zuivelfabriek in Nijkerk - van 219 miljoen naar 251 miljoen euro. De verkopen van Arla's merkproducten stegen hier met 9,2 procent.

Omzetgroei

Arla Foods International presteerde met een omzetgroei van 13,2 procent tot 1,62 miljard euro buitengewoon goed. Deze divisie maakt inmiddels 16 procent uit van Arla's totale omzet. Binnen Europa steeg de totale omzet van Arla met 3,9 procent naar 6,57 miljard euro.

Arla gaat de komende jaren 527 miljoen euro investeren om de internationale verkopen van haar merkproducten verder te stimuleren. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika, China, Zuidoost-Azië, Sub-Sahara Afrika en de Verenigde Staten worden daarbij gezien als strategische groeimarkten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer