1+aprilgrap+wordt+werkelijkheid+bij+Zuivelhoeve
Nieuws
© Arie Meijer

1 aprilgrap wordt werkelijkheid bij Zuivelhoeve

Het begon als een 1 aprilgrap. De Zuivelhoeve zocht een testteam voor een nieuwe yoghurtvariant. Boer'n Yoghurt met Licor 43. De grap valt in de smaak en het bericht wordt massaal geliked en gedeeld.

Jacinta Stokkingreef van de vestiging van de Zuivelhoeve in Almelo speelt slim in op de populariteit van het bericht, maakt deze combinatie en zet het in de schappen. Sindsdien weet iedereen haar Facebookpagina te vinden. 'De reacties blijven maar doorgaan. We zitten al op 18.000 reacties. En het aantal mensen dat mijn berichtje heeft gezien gaat al richting de miljoen, dus dat is echt heel erg leuk.'

Het zorgt ervoor dat het inmiddels hard werken is voor Stokkingreef. 'Ik verkocht nooit zoveel Boer'n Yoghurt. Ik denk dat ik van tien emmertjes in de week naar 160 emmertjes in drie dagen ben gegaan. We hebben afgelopen weekend mensen uit Kampen en Arnhem gehad. We krijgen vragen uit Amsterdam en uit Zeeland of we het willen opsturen. Een grote supermarktketen heeft mij benaderd over hoeveel ik kan leveren, dus dat is eigenlijk wel heel grappig.'

Toch verwacht Stokkingreef niet dat de yoghurtvariant een vaste plek in de winkel krijgt. 'Het is een eendagsvlieg, dus ik verwacht dat het in een paar weken weer minder wordt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer