Termijnmarkt+aardappelen+stabiel+boven+30+euro
Nieuws
© Haijo Dodde

Termijnmarkt aardappelen stabiel boven 30 euro

Na wat fluctuaties in de eerste periode van augustus beweegt de termijnnotering voor fritesaardappelen op levering in april 2019 zich de laatste week stabiel boven het niveau van 30 euro per 100 kilo.

De notering begon deze week op 30,40 euro en steeg gisteren door tot maximaal 31,90 euro. Vanochtend was sprake van een lichte daling van 31,30 naar 31,00 euro. Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann is sprake van een vastere stemming op de aardappelmarkt.

De neerslag van vorige week heeft geen negatief effect op de prijsvorming, meldt De Vries & Westermann in zijn marktupdate. Proefrooiingen in Nederland en België laten op dit moment een toename zien van de opbrengsten. Wel is er nog een behoorlijke achterstand ten opzichte van het meerjarig gemiddelde.

Onzekerheid

De doorwas in de meeste praktijkpercelen zorgt op dit moment voor veel onzekerheid. In de proefrooiingen wordt verder een daling van de onderwatergewichten waargenomen en hogere percentage grove knollen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer