Droogte+stuwt+aardappeltermijnprijs+tot+boven+31+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Droogte stuwt aardappeltermijnprijs tot boven 31 euro

De aardappeltermijnmarkt van EEX in Leipzig is vandaag in korte tijd doorgestoten tot een niveau van meer dan 31 euro per 100 kilo.

De notering van contracten voor fritesaardappelen van oogst 2018 op levering in april sloot afgelopen week nog op 27,90 euro per 100 kilo. Vanmorgen steeg de notering al snel door de grens van 30 euro. Rond het middaguur wordt al 31,20 euro geboden voor de aprilcontracten.

De stemming op de aardappelmarkt wordt volledig aangejaagd door de aanhoudende droogte, constateert beursmakelaar De Vries & Westermann. In diverse teeltgebieden is sprake van tegenvallende resultaten van proefrooiingen en ook komen er steeds meer restricties om te kunnen beregenen.

Fontane-groep

Naast de aardappelen van de komende oogst lijken ook de laatste partijen van oogst 2017 nog een beetje mee te profiteren van de huidige situatie. PotatoNL noteerde afgelopen donderdag tot 15 euro per 100 kilo voor de beste fritesgeschikte aardappelen. Dit betreft met name Agria’s. Voor aardappelen uit de Fontane-groep steeg de notering tot 13 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer